ثبت خوشنویسی در یونسکو
مدتهاست که خوشنویسی در میان هنرهای مورد علاقه افراد قرار گرفته و از آن به عنوان اثر پرمایه یاد میشود. خوشنویسی توانسته با استفاده از نفوذ بالایی که در اذهان دارد، به بخشی از میراث کهن و یادمانی از هنر اصیل ایرانی تبدیل شود؛ به گونهای که دیگر کمتر کسی پیدا میشود که نتواند از روی طرح قلم، نام ایران را به یاد آورد.
بدین سان امروزه شاهد توجه بیحد افراد به این عرصه هستیم. این توجه خود را در قالب اجتماعی نشون داده و افراد رو به شکل متفاوتی با خودش آشنا کرده است. حتی میتوان این چنین برداشت کرد که یک اثر کاملا ایرانی در خوشنویسی نهان شده است. در واقع همانطور که خود در جریان هستید، بسیاری از هنرهای تجسمی از قالب و فرمهایی استفاده میکنند که ریشه ایرانی در خود ندارند؛ اما در این بین خوشنویسی هم درست مانند اشعار کهن ایرانی، شکل و اصالت خود را حفظ کرده است.
به همین دلیل و با توجه به زیباییهای بصری، این قلم نویسی توانسته در میان آثار ثبت شده در یونسکو باشد و بار دیگر آثار و فرهنگ غنی ایرانی را به یادها متذکر شود. همین اتفاق باعث شده تا دوباره تلاشها برای یادگیری خوشنویسی از سر گرفته شود. مزیتی که این اتفاق باعثش شده، تداوم انجام اینکار و ارائه آثار در قالب خوشنویسی است.

تاثیر فرایند ثبت خوشنویسی در یونسکو
در واقع اعلام ثبت خوشنویسی در یونسکو، این هنر را دوباره به افراد معرفی کرد. به همین دلیل امروزه شاهد رشد این هنر و علاقمندی جوانان برای اجرای آن شده است. خوشنویسی به خاطر روحی که در قلم میدمد، سبب جانبخشی به کلمات میشود و کلمات را جدای از معنای خود، دارای بطنی جذاب میکند.
خوشنویسی با همه این ویژگیها نه تنها برای افراد آگاه به زبان و خط فارسی، بلکه برای افرادی که نسبت به این زبان هیچ آگاهی و علمی ندارند هم جذابیت داشته باشد که سبب شده افراد نسبت به این هنر مشتاق شوند و خوشنویسی در میان آثار غنی و شایسته برای ثبت شدن در یونسکو قرار بگیرد؛ که در کشمکشهایی که در این مسیر رخ داده، استفاده از این هنر به شکلی متفاوت خود را به جوامع دیگر معرفی کند. در این جهت شاهد افزایش توجه به هنر خوشنویسی با قلم هستیم و به گونهای میتوان گفت این جنبش در جهت حفظ آثار ایرانی، به شدت خود را اثبات کرده و رنگ تازهای به افکار بخشیده است.
شاید تا قبل از این استفاده از خوشنویسی و قلم زنی، تنها در حیطه فعالیت شعرا بوده و تنها اینگونه برداشت میشد که خوشنویسی یک جامه برای کلمات و حروف است و میتواند افراد را در عمق حروف غرق کند و به آنها جلوه دیگر ببخشد. به همین دلیل بیشتر شاهد استفاده افراد از این هنر در اشعار و متون خاص بودیم؛ اما هم اکنون میتوان گفت که چالش ثبت خوشنویسی در یونسکو باعث شد تا این سبک از قلم زدن در کارهای دیجیتالی و گرافیکی هم خودی نشان دهد و باعث مطرح شدن هر چه بیشتر آن شود.
شاید قبلتر هم از این هنر در پوسترها استفاده میشد، اما هم اکنون شاهد استفاده از ترکیب بندیهای خاص با استفاده از خوشنویسی، در ایجاد طرحها و تابلوهای گرافیکی هستیم. به سبب همین فرایند ثبت خوشنویسی در یونسکو به شدت به این هنر زیبا در راستای معرفی آن به جهان کمک کرده است.
در صورتی که شما هم مشتاق هستید اخبار خوشنویسی را به صورت مداوم پیگیری کنید، میتوانید با ما در وبسایت خوش خطشو ، مرجع خوشنویسی ایران همراه باشید.