آموزش ضخیم نویسی با خودکار
مدتهاست که توجه به خوشنویسی به شدت در میان افراد رواج پیدا کرده و به عنوان یک چالش هنری اصیل به افراد معرفی شده است. در واقع این اتفاق سبب شده تا حتی نسلهای جوان هم اقدام به یادگیری این سبک نوشتاری زیبا کنند. میتوان چنین گفت که دیگر این طرز تفکر که بسیاری بر این باور بودهاند که خوشنویسی تنها یک فعالیت هنری قدیمی است دیگر چندان مورد حمایت قرار نمیگیرد و افراد تلاش میکنند تا از این جنبش هنری به وجود آمده نهایت استفاده را در راستای ایجاد طرحهای خاص استفاده کنند. مطالب مفید خوشنویسی را میتوانید با ما در وبسایت خوش خطشو ، مرجع خوشنویسی ایران دنبال کنید.
خوشنویسی میتواند همچون یک پوشش بر تن برهنه کلمات باشد و آنها را در اوج زیبایی نمایان کند. کلمات در حالت عادی تنها یک سخن هستند که برای ماندگاری نیاز به نوشته شدن دارند. این نوشته شدن میتواند در فرمهای مختلفی اجرا شود. در میان این فرمها، سبکی از خوشنویسی وجود دارد که خاص حروف و کلمات فارسی است و با وجود خود ذات کلمات را جذابتر میکند. کلمهای که دارای زیبایی معنایی است و میتواند در یک جمله، آهنگ و صوت زیبا ایجاد کند، با خوشنویسی، صوت را با تصویر ترکیب کرده و بیشتر جلب توجه میکند. به همین سبب شاخه جدیدی از این فعالیت وارد کار شده و خودکار به یک وسیله برای انجام خوشنویسی تبدیل شده است.
این استفاده از خودکار باعث در دسترس بودن هر چه بیشتر این مهارت میشود. چرا که به دلیل وجود ابزار خاص، امکان انجام خوشنویسی در حالت عادی برای افراد وجود ندارد. به همین دلیل با معرفی خودکار به عنوان ابزار خوشنویسی، اتفاق تازهای در این عرصه به وقوع پیوسته است. با توجه به همین مسئله، در این مقاله به ارائه توضیحات گستردهای در رابطه با اصول و قواعد خوشنویسی با خودکار صحبت خواهیم کرد. در صورتی که شما هم به عنوان یک ایرانی نسبت به خوشنویسی و اجرای آن توسط ابزار سادهای به نام خودکار کنجکاو هستید و یا میخواهید در مورد به این مسئله اطلاعات کافی کسب کنید، میتوانید در ادامه با ما همراه باشید.
قوائد اجرای خوشنویسی با خودکار
خوشنویسی با خودکار به عنوان یک اتفاق تازه در عرصه خطاطی، به شدت مورد توجه و حمایت افراد قرار گرفته است. به همین دلیل بسیاری از موسسات آموزش خطاطی، اقدام به آموزش این مهارت به علاقهمندان کردهاند. در واقع برخی قواعد و اصول هستند که سبب میشوند افراد بتوانند با تمرین، به اجرای خوشنویسی به وسیله خودکار برسند. بسیاری از این قواعد شامل موارد ابتدایی هستند که شاید انجام آنها تا حدودی عجیب به نظر برسد، اما در واقع رعایت همین اصول ابتدایی است که یادگیری اصول و قواعد پیشرفته را آسان میکند.
این موارد میتواند شامل رعایت فاصله چشمی با کاغذ، طریقه نشستن، روش درست گرفتن خودکار در میان انگشتان، تنظیم فشار وارد بر قلم و موارد این چنینی باشد. در واقع این مسائل خشت اول در خوشنویسی هستند. در این راستا برای اینکه بتوانید فاصله درست و مناسب از کاغذ را رعایت کنید، باید فاصله 25 سانتی متری بین چشم و کاغذتان باشد تا بتوانید با وضوح حروف را ببینید و میدان دید درستی داشته باشید.
نسشتن در وضعیت درست بدنی اهمیت بالایی در هر فعالیتی دارد. در رابطه با خوشنویسی هم به سبب صرف زمان طولانی برای نوشتن، افراد باید با تمرین تلاش کنند تا بدن خود را به فرم درست نشستن عادت دهند. در این جهت نشستن روی زمین اصلا توصیه نمیشود.
قرار گیری قلم در میان انگشتان باید به گونهای باشه که به راحتی در میان انگشتان شصت و اشاره با تکیه بر انگشت وسط جای بگیرد و فشاری به دست وارد نکند.
با توجه به این مسئله که پایه و اساس زیبایی خط در خوشنویسی ضخامت و بلند و کوتاهی حروف است، وارد کردن فشار مناسب در قسمتهای مختلف بسیار اهمیت دارد. یعنی برخی از قسمتهای کلمات باید ضخیم و برخی باید ظریف باشند.
رعایت این نکات در مرحله اول اصول و قواعد خوشنویسی قرار میگیرند و نیاز به تمرینات گسترده دارند. در مرحله بعد به مراتب قوائد پیشرفتهتر میشوند و اصول خاصی پیدا میکنند. این قواعد شامل موارد زیر است:
رعایت کشیدگی حروف
کشیدگی حروف شامل ابتدا و انتهای آنها میشود که با توجه به این مسئله که در حروف مختلف، متفاوت است، باید رعایت شود. هر حرفی نیاز دارد که در یک قالب به قدری تکرار شود تا به حافظه دست شما تبدیل شود تا به مرور زمان بتوانید به راحتی و بدون اندازهگیری اینکار را انجام دهید. تمرین مهمترین اصل در یادگیری صحیح و اصولی است. البته باید درست آموزش ببینید تا به اشتباه تمرین نکنید.
اصول ضخامت نویسی
ضخامت یکی از مولفههای بسیار مهم در امر خوشنویسی به شمار میآید که در حروف مختلف متفاوت ادا میشود. به گونهای که فرد باید با توجه به آموزههای خود بتواند به راحتی برخی قسمتهای حرف را ضخیم اجرا کند و برخی را هم با ظرافت بکشد. همین مسئله میتواند کمک بزرگی در راستای ایجاد خوشنویسی کند.
رعایت فواصل بین حروف
منظور از رعایت فواصل بین حروف، برای ترکیب بندی و ایجاد کلمات است. در واقع این مسئله که یک کلمه تا چه اندازهای باشد و چه طولی داشته باشد، تاثیر زیادی روی ظاهر نوشته ایجاد میکند. در تمرین کشیدگی حروف، افراد این مسئله را یاد میگیرند که کلمات را تا چه اندازهای باید ادامه بدهند.
رعایت فواصل کلمات
وقتی حروف مختلف در کنار هم قرار میگیرند، کلمات را به وجود میآورند. بعد از شکلگیری کلمات، زمان آن میرسد که جملهها به وجود بیایند. از آنجایی که عامل پدید آمدن جمله، کلمه است، باید فاصله مناسبی را برای جایگذاری کلمات انتخاب کنید. این فاصله نباید به قدر زیاد باشد که فضای بیمعنایی در میان آنها شکل بگیرد، و نه باید به قدر کم باشد که سبب اتصال کلمات شود! بلکه باید به صورتی درست و اصولی اجرا شود تا انعکاس زیبایی برای نوشته به ارمغان آورد.
ضخیم نویسی با خودکار سبب پدید آمدن جذابیت در راستای خوشنویسی و خطاطی میشود که نیازمند تمرینها و تلاشهایی است که افراد باید انجام بدهند تا بتوانند به آنچه که میخواهند برسند. مسئله تمرین در بحث خوشنویسی به مراتب پرنگتر از هر هنری است. چرا که دست شما باید بتواند به ادای حروف و کلمات عادت کند و خوشنویسی زیبایی را پدید آورد.